Smink -mycket mer än bara rätt färger

Smink -mycket mer än bara rätt färger

Som rubriken beskriver är smink så mycket mer än enbart rätt färger. En person kan ha en naturlig fallenhet för vissa kulörer men även viktigt att se till att färgerna används i rätt regioner i ansiktet för att resultatet ska bli allra bäst.

När man använder makeup kan vissa personers ansikten kanske passa i likadana kulörer men behöva målas och utformas olika.

I Aftonbladet finns en hel del bloggar om just make up att läsa och lära om. Exempelvis kan olika tillfällen vad gäller både vardag och fest göra att en make up kan skilja sig avsevärt och därför kan både tips och tricks om detta göra stor skillnad av resultatet.

Make up till vardags

Att sminka sig till vardags kan te sig väldigt olika från person till person. En del använder make up mer och i mer starka kulörer medan en del kanske väljer att använda sig av mer naturlig karaktär vad gäller make up. Det viktigaste att egentligen tänka på är hur man själv känner sig utefter färg och styrka i olika make up stilar.

Att däremot kanske ta en fundering över när det gäller en vardaglig make up är kanske att inte direkt ”skrikmåla” ansiktet om man exempelvis arbetar inom vissa yrkeskategorier. Att arbeta inom sjukvården och ha ansiktet täckt med vansinnigt stor mängd smink gynnar varken ur hygiensynpunkt eller passande inför patienter. Att vara sjuk patient kan i sig vara tufft och självkänslan över att inte vara sitt allra vackraste jag kan förstärkas om någon som är perfekt sminkad kliver fram för att vårda. Kan bli ett klassiskt ”epic fail”.

Make up för olika teman

Att sminka sig inför olika teman är underbart roligt! Teman kan variera i mängder med allt från festlig make up eller kanske någon form av make up inför maskerad eller halloween. I expressen finns många bra artiklar om tips inför en perfekt festlig make up och speciellt denna artikel som enkelt visar steg för steg hur man får fram ”sotade ögon” som blivit mycket populär att ha vid festliga tillfällen.

Vad gäller make up för maskerad och halloween finns det massor av tillvägagångssätt att lyckas med en riktigt ryslig sminkning. Enkelt kan man använda exempelvis vitt puder i ansiktet för att få en vålnads bleka utseende följt av svart kajalpenna att rita ärrade stygn och kanske lite svart ögonskugga att måla runt ögonen för en skräckinjagande syn. Illrött läppstift att få till blodiga sår är också en variant att ta till för halloween-tema. Det är egentligen endast fantasin som sätter gränserna för vad man kan åstadkomma med sin make up och i Veckorevyn finns tips om just detta och hur man enkelt lyckas.

Det finns också mängder av produkter att använda sig av vid sådana tillfällen och teman och dessa är lätta att kunna handla i olika butiker eller beställa på internet. Vill man dock inte lägga ut pengar på detta går det såklart att använda sig av sin egen make up man har hemma för detta.

dante