Att misslyckas med hundträningen

Att misslyckas med hundträningen

Visst har du sett den där lilla hunden som hänger i kopplet och skäller argt så fort man möter den? Eller det där huset man alltid måste gå förbi på väg till bussen på

morgonen, där det alltid springer två medelstora hundar längs staketet och vrålskäller på dig? Någon gång har du väl sett lösa hundar i naturen som vägrar komma tillbaka när matte och husse ropar på dem? Allt som oftast syns det hundar som verkar lite väl ivriga att ta sig bort och hälsa på folk eller som reser ragg och skäller. Detta är så gott som aldrig hundens fel utan ägarens eget fel. Att en hund ska passa in i samhället och inte störa andra människor är viktigt när vi har ett samhälle fullt av allergier och hundrädsla. Att lyckas få sin hund att uppföra sig och bete sig okomplicerat så att den är oförarglig på promenaderna eller bussresan är viktigt. Ändå misslyckas så många med detta.

En anledning till att folk misslyckas med sina hundar är att de är ovana vid att läsa hundspråk och har svårt att förstå vad hunden faktiskt signalerar. Att lära sig förstå hundars signaler är välinvesterad tid för en hundägare och kan förebygga många problem. Vet du vad din hund säger kan du förekomma eller bemöta den på ett mycket bättre och tydligare sätt och kanske undvika situationer som hunden inte klarar av.

Det är långt ifrån alla som faktiskt går en valpkurs med sin första hund, utan bara skaffar en söt valp och sedan inte vet hur man uppfostrar den. Att ta hjälp av olika hundklubbar eller hundtränare kan göra underverk för att kunna få ett bättre samarbete med hunden, så underskatta aldrig hundklubbarna. Kurser och allmänlydnad eller problemhundsträning finns att tillgå även för vuxna hundar, man måste inte ha en valp för att börja träna.

Är du en erfaren hundtränare och bedriver verksamhet för att träna och utbilda andra hundägare eller kanske blivande tjänstehundar så kan du ta hjälp av och skapa faktura med Intrum Billify. Här finns både faktureringsprogram och inkassotjänst för att lättare sköta kursdeltagarnas betalningar. Detta gör det lättare för dig att fortsätta kunna fokusera på landets ouppfostrade och missförstådda hundar.

Något som är viktigt att känna till och förstå är strikt hundägaransvar eftersom det är du som är ansvarig för vad din hund gör. Det är ditt fel om hunden biter någon, det är ditt fel om hunden rymmer och skadar bondens får och det är ditt fel om hunden rymmer och orsakar en trafikolycka. Det är även ditt ansvar att se till att hunden inte stör grannar och omgivning.

Men hur är det då med grannar och skällande hundar egentligen? Måste hunden vara knäpptyst hela tiden, och får den inte tassa runt på parketten för att det hörs till lägenheten nedanför? Jodå, visst får hunden höras, man har inte misslyckats med sitt hundägande om hunden leker lite inomhus eller skäller ett par skall på brevbäraren. Följer du regler och tränar med din hund kommer ni att lyckas jättebra.

dante