Inga fails: så får du kompetent personal i Göteborg

Inga fails: så får du kompetent personal i Göteborg

Som arbetsgivare vill du ha kompetent personal som på ett professionellt sätt utför sina sysslor. Det är inte alltid lätt att hitta ny personal när vakanser uppstår eller när du snabbt måste tillsätta en tjänst på grund av till exempel sjukskrivning eller att ett akut problem har uppstått. För att slippa att annonsera och en massa anställningsintervjuer bör du överlåta tillsättningen och rekryteringen till ditt bemanningsföretag.

Satsa på bemanningsföretag

Bemanningsföretagen är arbetsgivarens bästa vän. De ger dig en möjlighet att få skicklig personal till din verksamhet, utan att du behöver lägga tid på att göra arbetsintervjuer, få ointressanta svar i mejlen eller annonsera. Förutom att du sparar in tid, så tar bemanningsföretaget hela arbetsgivaransvaret. Det är väldigt skönt för många företag, särskilt för lite mindre företag som inte har råd att anställa fel person. Det kan kosta väldigt mycket, det finns rent av företag som har gått i konkurs på grund av fel anställd. Bemanningsföretaget hjälper dig både med bemanning och rekrytering. Det medför att du inte bara får en person som dyker upp och fyller en tom stol, utan du kan verkligen få den spetskompetens som verksamheten behöver. Anlita Bravura som ditt bemanningsföretag i Göteborg, så har du alltid den personal som du behöver.

Rekrytering

Ibland vill du anlita ett bemanningsföretag för att främst fylla ut en tjänst, som till exempel när du behöver extra folk i kundtjänsten eller dylikt. Men ibland vill du hitta en ny arbetstagare med spetskompetens. Du driver kanske en ingenjörsbyrå och behöver en IT-specialist eller en civilingenjör som du vill ska ingå i teamet. Då kommer du att spara in mycket tid på att överlåta rekryteringen till en extern part.

Du kan fokusera på kärnverksamheten, istället för att skapa annonser, försöka ringa runt för att hitta en person som du verkligen skulle vilja anställa, läsa igenom inkomna CV:n och sedan behöva besluta vilka som ska komma på arbetsintervju. Du överlåter helt enkelt grovarbetet åt bemanningsföretaget. Naturligtvis har du förklarat för bemanningsföretaget vilken slags person som du vill rekrytera. Ni står i förbindelse med varandra för att du verkligen ska få rätt person och det är du som slutligen avgör vem som ska anställas. Men det är skönt att kunna överlåta rekryteringsprocessen till ett företag som är specialiserat på just rekrytering. Det är ganska svårt att rekrytera eftertraktad personal, då många företag är ute efter samma kompetens eller för att det kan vara svårt att nå personerna. Rekryteringsföretagen har redan gjort en del av arbetet i förväg då de alltid nätverkar och letar efter kompetens personal till blivande kunder. Därför blir processen mycket snabbare och mer effektivt för dem.

dante