Vägen mot framgångar

Vägen mot framgångar

Att misslyckas är bra

Det finns några bra anledningar varför det är bra att misslyckas när du ska göra karriär. Det sägs att – ”Framgång är bra, men att misslyckas är bättre”. Vilket kan vara svårt att tro.

Balans

Svaret på att kunna nå en framgång och göra avancemang inom sitt arbetsliv, är att hitta den rätta balansen mellan att inte låta rädslan för att göra misstag och misslyckande ta överhanden. Samtidigt att inte heller låta dina framgångar stiga dig åt huvudet och gör att du tror att du aldrig kan misslyckas.

För alla vet att de saker och ting som man tänker går sällan riktigt så som man hade planerat från början. Vilket är helt okej och i sin ordning! Därför är det viktigt för dig som är ung och kanske precis avslutat en lång utbildning att du har detta i dina tankar. För risken är att du kanske ger upp alldeles för lätt när du inser att det inte riktigt går som du hade tänkt dig. Vilket är helt och hållet motsatsen till vad du ska göra.

Misslyckanden

Verkligheten fungerar ju så att det går som det går och gör att du kommer misslyckas flera gånger om inom arbetslivet och vägen mot en karriär. Men det behöver inte innebära att din idé är dålig eller att dina drömmar är helt och hållet orealistiska. Ett misslyckande betyder att du lär dig något nytt och/eller behöver ändra ditt vägval.

Det finns tre bra anledningar till varför dina misslyckanden faktiskt är nyttiga:

  • Se ditt misslyckande som en omdirigering och då vet du var du inte ska vara.
  • Ditt misslyckande är en ny möjlighet för dig. Du kan revidera och tänka för att förbättra.
  • Ett misslyckande betyder inte att det är slut. Visserligen kan det kännas jobbigt i början, men det gäller att inse att du har fått en chans att göra om och göra bättre.
dante