Internets absolut värsta fail

Internets absolut värsta fail

Nu ska ni få höra historien om en av internets absolut värsta fails. Det är inget för känsliga magar. Men det sagt, låt oss börja. Det första vi får ta del av är hur två killar i kanske 20-års åldern står och pratar på ryska på toppen av en radiomast. Vi känner i magen hur högt upp dem är. På marken är det snö och runt dem är det granskog i alla riktningar. Det är stillsamt och ödsligt, precis som det kan vara på landsbygden här i Norden om vintern. Genom kameran ser vi hur den ena killen går fram mot plattformens kant och ställer sig och väger, gungar fram och tillbaka. Han skakar av nervositet. Vi hör hur hans kompis också blir adrenalinstinn i hur hans röst stiger i tonläge. Han börjar nästan låta som ett barn.

Plötsligt kommer det en vindpust och killen på kanten slungas ut i luften. Det är lite som att tiden stannar för oss som tittare i detta ögonblick. Kanske är det för att även vårt blod rusar till magen. Vi ser hur den andra killen springer fram till kanten – fast förstås och lyckligtvis lite mer försiktigt än sin kumpan – och filmar den andre när han faller mot marken med hög fart. Eftersom tornet är högt tar det en stund. Vi hör hans rusande andetag och kameran skakar eftersom det nu blåser och för att hela han skakar av århundradets adrenalinkick.

Det vi inte sett innan är dock att dessa killar är basejumpers, vilket innebär att de har fallskärm. Men tyvärr vecklas inte hopparens ut i tid och han landar i en snödriva med ett duns. Videon tar slut och vi kan bara anta att han dött.

Lyckligtvis läser vi i texten som finns under klippet på youtube att han hamnade på sjukhus med lindriga skador och efter tre månader var helt återställd. I hans fall var det ju bara en hobby eller en slags extremsport, men det finns ju många andra slags misslyckanden. Dessa är av olika skala och involverar många fler. Ett exempel är känslig information på internet där det kan bli riktigt illa för många när detta händer. Även inom politiken kan det gå riktigt illa, vilket förstås är en helt annan slags fail, men ofta minst lika pinsamt. En fail kan också vara mycket mindre än så, men likafullt jobbig och kostsam. Nästan alla har någon gång ”failat” att göra en flyttstädning. Både när och fjärran. Det är tur att det exempelvis finns bra flyttstädning Kalmar. För man slipper ju helst en flyttstädnings-fadäs.

Avslutningsvis kan man lugnt och stoiskt påstå att det ju kan gå illa för vemsomhelst. Nyckeln är att bara fortsätta ta sig framåt och uppåt. Det säger och vet ju alla. Man får helt enkelt överleva. För man blir ju starkare av det och lär sig av sina misstag. I längden är alla så kallade misslyckanden bara lärotillfällen. Det vet vi innerst inne, även om det kan vara svårt att komma ihåg det när livet inte är så snällt mot oss.

dante