Byggmisstag

Byggmisstag

Att bygga hus, bygga om, bygga till eller renovera kan vara ett roligt projekt, men det kan likaväl bli en mardröm om du inte tänker till ordentligt på förhand. Det handlar om att planera, mäta ordentligt, avsätta en bra budget och att hålla koll på att installationer blir ordentligt gjorda av folk som faktiskt vet vad de sysslar med.

Misstag

Att inte ha tänkt igenom alla delar av arbetet, kostnad, materialåtgång och liknande är ett stort misstag som kan stå dig ganska dyrt. Det är bättre att ha räknat för högt än för lågt för att vara säker på att du har täckning för något som du har glömt. Tänker du bygga ett garage är det ganska bra om du har exakt koll på din blivande utfart och kommunens gatubelysning. En lyktstolpe mitt i den planerade uppfarten är ett klockrent så kallat epic fail.

Ett annat epic fail är att använda fel sorts virke till uterummet eller trädäcket så att du redan året därpå kanske behöver byta ruttnande plankor. För att undvika detta misstag kan det vara bra att rådgöra med personalen på byggvaruhuset du handlar hos. Du kan även handla online hos Buildor och få varorna hemkörda fraktfritt, och om du har frågor kan du alltid kontakta deras kundtjänst innan du lägger din befintliga beställning så att allting blir rätt.

Feltänk vid renovering

Ett äldre hus med annorlunda skrymslen och vinklar kan se ut hur som helst, och när du renoverar är det inte alltid så lätt att komma ihåg att om du byter ut vissa detaljer kanske andra detaljer inte passar ihop. Ett exempel på det är dörren som öppnas på fel håll och därmed måste ha hål utsågat för att toalettstolen ska kunna passeras.

Ett annat misstag är att tänka fel när det gäller luckor och skåp, att knoppar och handtag är i vägen och hindrar andra luckor, skåp och lådor från att öppnas fullt ut. I ett modernt kök med köksö och luckor som öppnas vid tryck kanske just det här fenomenet skulle kunna hända om du inte har tänkt på hur långt ut lådorna kommer. Går du emot en låda och den öppnar sig kanske den stöter ihop med väggen eller diskbänken. Har du självöppnande lådor på den sidan också och både hunden och tvååringen sveper förbi kan det säga ”krock” med grava illtjut och hysterisk gråt till följd.

Billiga värmegolv

Värme i golvet är ju trevligt. Särskilt i badrummet, och hur svårt kan det vara att lägga in det själv till billigare peng? Kanske inte så svårt, men det är faktiskt inte tillåtet att installera det på egen hand. Det måste göras av fackman, och om du gör det själv biter du dig i svansen. Händer något och detta uppdagas kommer din försäkring inte att gälla, och då står du där med antingen nedbrunnet eller vattenskadat hus och en enorm utgift. Om inget annat är ett epic fail på riktigt så är det ju detta – det blir inte mer epic än så.

dante