Kostsamma misslyckanden eller misstag

Kostsamma misslyckanden eller misstag

Misstag kan alla göra och ibland blir något roligt ett stort misslyckande. Men det finns också en viss risk att misstagen kan kosta pengar. Ibland blir det rent av riktigt dyrt.

Misstag kan skapa höga kostnader för företag

En anställd som gör ett misstag inom företaget kan kosta en hel del pengar. Det kanske handlar om att företaget stäms, eller så är det dyra, fysiska saker som går sönder. Många gånger finns det försäkringar som täcker, andra gånger kan man behöva ta ett företagslån genom qred.com/se/ för att täcka de kostnader som uppstår. Att prata med de anställda om hur större misstag kan påverka ekonomin är inte fel.

När datorn går sönder

Såväl inom arbetslivet som privat används i regel datorer till olika saker. Laptops är å ena sidan väldigt populära, men de är å andra sidan lätta att tappa i golvet. När datorn går sönder kostar det pengar att köpa en ny, och har du arbete på den som du inte säkerhetskopierat kan det bli riktigt illa. Det är viktigt att försäkra sina saker, och att sköta dem på ett ansvarsfullt sätt men olyckor kan hända även den bästa.

Lek kan bli dyrt

Ibland spexar man runt lite och leker. Det kan handla om lek med bollar, man kastar snö på varandra eller liknande. Men lek kan bli dyrt. Kanske råkar man träffa en bil eller en fönsterruta under leken. Både barn och vuxna kan råka ut för att en rolig lek går fel. Det positiva är att materiella saker går att reparera eller ersätta och misstag eller misslyckanden glöms så småningom bort och kanske har man lärt sig något av det.

dante