Orsaker

Orsaker

Det finns några olika orsaker varför att dina misslyckande kan vara något av det som är det bästa som har hänt dig.

Det låter lite knasigt att påstå att misslyckande är något positivt, men till syvende och sist så är det i själva verket så. Vilket gör att du hittar orsakerna och gör att du tar bättre beslut. Därför gäller det att inte hålla kvar dessa misslyckande och älta dessa. Vilket till slut innebär att du bara känner dig dum, hopplös och ointelligent. Se därför dina personliga misslyckande som en erfarenhet som gör dig rikare och gör då ditt misslyckande till att det hamnar i ett helt nytt ljus.

Acceptera

Genom att acceptera dina misslyckanden och dess orsaker, kan du inse att du har lärt dig något, för att sedan gå vidare. För det är ju så att dina misslyckande inte kan vara ogjorda. Men lär dig av dem istället och gör att du kan ha nytta av dem i framtiden. För det är ju så att alla de misstag och misslyckande du gör ger dig en stryka och gör att du kan utvecklas, lär dig hitta nya lösningar och skapar helt nya möjligheter i ditt liv.

Lär dig att se dina motgångar som något positivt och gör så här:

  • Genom att göra misslyckande visar det att du verkligen är en modig person. Det har ingen betydelse hur många gånger du gör det. Det viktigaste för dig är att du vågade och hade modet att prova på något helt nytt. För det är bara att inse att det krävs massvis av mod för att testa att göra något helt nytt, även om det skulle visa sig vara ett misslyckande. Men du har visat ett stort mod och kan vara mycket stolt över dig själv.
  • Dina misslyckande gör att du blir starkare, för att det hjälper dig att fokusera på att kunna lyckas nästa gång när du ställs inför nya utmaningar.
  • Du blir smartare av misslyckande och misstag, för att du helt enkelt lär dig en läxa. För det är så att efter varje misstag öppnas det upp nya möjligheter för att lära dig något nytt. Vilket ger dig nya chanser att försöka och prova nya saker. För det är ju så att varje misslyckande du gör, innebär att du kommer ytterligare ett steg närmare för att du ska lyckas.
  • Att begå misstag gör att du kan växa som människa. Genom dina misslyckanden måste du våga förändra dig. Därför är det viktigt att du rannsakar och reviderar dig själv och tar en närmare titt på vilka förutsättningar och kunskaper du har. Ställ dig själv frågor. Erfarenheterna av dina misslyckanden, gör att du har goda förutsättningar för att utvecklas.
  • Misslyckanden måste göras, för att förutsättningarna att lyckas ska finnas för dig. Varje misslyckande är ett steg närmare dina mål!
dante