Hantera

Hantera

Det finns tre sätt att hantera misslyckande på

Det är ju så att misslyckande är något nödvändigt ont som finns i ditt liv, speciellt om du vill kunna uppnå något i livet. Men det är alltid lika tungt att hantera dina misslyckanden och därför kan det vara bra ha några verktyg att kunna hantera dessa, för att ha orken att kunna gå vidare. Enligt de psykologiska forskningar som har gjort så finns det tre metoder som du kan använda som verktyg, för att ta dig vidare och dessa är:

  • Acceptans
  • Positiv omtolkning
  • Humor

Använder du dig av dessa verktyg så är hälften av slaget vunnit, för att kunna gå vidare och fortsätta mot att lyckas.

Acceptans

Genom att acceptera att du har genomgott ett misslyckande och att lära sig av detta gör att du har dels lärt dig något och kan analysera ditt misslyckande. För att sedan gå vidare, istället för att gräma sig. Ett bra sätt för att underlätta saker och ting är att sätta en viss tidsgräns som det är okej att tycka lite synd om sig själv, för att sedan ta nya tag och sträva framåt. Det är så många gör inom sportens värld då allting är så resultatfixerat. De kan ibland sätta en tidsgräns på 24 timmar för att gräma sig över det dåliga resultatet, för att sedan sikta in sig på nästa tävling eller match.

Positiv omtolkning

Att du tolkar om ditt misslyckande till något positivt, gör att du får kan ta reda på vad du egentligen har ”vunnit” och använda dessa vinster till att sedan vända ditt misslyckande till något positivt som har hänt dig istället. För att sedan utnyttja det för att komma närmare att du ska lyckas.

Humor

Det blir betydligt lättare att ta till humor som en hjälp för att komma över ett misslyckande. Att försöka se det roliga i ditt misslyckande och se att det inte var så farligt som det kändes från allra första början. Humor har alltid sedan urminnes tider varit en typ av försvarsmekanism för att kunna stå ut med sitt misslyckande. Du kan ju alltid nynna ”Always look on the bright side of life…” om det skulle kännas extra tungt och tänka att det kunde har varit värre. Om inget annat så har du roat någon annan och gjort deras dag betydligt bättre.

dante