Fira

Fira

Fira dina misstag

Du kanske tycker att det låter lite pretentiöst att du ska fira dina misslyckande och misstag. Men det är ju så att ha misslyckande, stort som litet, så gäller det att ta hand om det precis som om det vore det mest värdefullaste du hade i dina ägor. Därför bör du istället fira när du har råkat göra ett misstag eller gjort ett misslyckande.

Naturligt

Det naturligaste som händer när du skull begå ett misstag eller bli utsatt för ett misslyckande är att du mår dåligt och klankar ner på dig själv på grund av det och känner dig usel eller blir jättearg på att du kunde ställa till det på det sättet.

Sedan barnsben

Redan sedan du var ett litet barn har du alltid fått ovett när du har gjort något dåligt och fått reda på hur du ska bära dig åt för att undvika att begå misstag och misslyckas. Du har fått skäll därhemma, i skolan eller på jobbet. Det behöver inte alltid vara så, men det sätter sina spår och gör att du får en reaktion som är omedveten och gör att du mår dåligt när du misslyckas.

Fira

Fira istället när du har gjort ett misslyckande, eftersom misstag ser till att du:

  • Får ett lärande
  • Gör att du växer som människa
  • Förbättrar dina möjligheter.

Att göra misstag och misslyckas gör att du växer som människa och dessutom får massor av erfarenheter som du kan ha nytta av i framtiden. Därför skulle du ha en fest och fira varje gång du har gjort något galet och se det som en gåva i livet. Samtidigt som detta gör att du är redo för nya utmaningar i livet.

dante